ДПС спрощено та прискорено процес зняття з обліку ФОПів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС спрощено та прискорено процес зняття з обліку ФОПів

Казна та Політика
1384
Державна податкова служба України активізувала роботу щодо зняття з обліку фізичних осіб – підприємців, які припинили підприємницьку діяльність.
Про це повідомляє ДПС.
Станом на 2 листопада близько 452 тис. платників податків – фізичних осіб, які не здійснювали підприємницьку або незалежну професійну діяльність та не мають податкових ризиків, очікують зняття з податкового обліку більше трьох років.
Для оптимізації процесу зняття з обліку без проведення перевірки ФОПів, які фактично не здійснювали господарську діяльність, ДПС затверджено методичні рекомендації. Це спрощує та прискорює механізм припинення діяльності таких платників.

Як закрити ФОП в 2020 році?

Нові рекомендації дозволять припиняти діяльність ФОП без проведення перевірок: в них визначено механізм організації роботи комісій з розгляду питань доцільності проведення перевірок, а також представлена форма висновків доперевірочного аналізу щодо недоцільності ревізій.
За два останні тижні вересня 2020 року більше 8 тис. фізичних осіб зняті з обліку в контролюючих органах без проведення документальних перевірок.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадуємо, сервіси Опендатабот для ФОП стали безкоштовними: ФОПи можуть моніторити інформацію про свій бізнес, надсилати податкові звіти та сплачувати податки безкоштовно.
  • Що стало безкоштовним: моніторинг реєстраційної та податкової інформації,
  • Відстеження та повідомлення про зміни в єдиному державному реєстрі, появу податкового боргу, зміну групи єдиного податку та статусу платника ПДВ;
  • повідомлення, відстеження та подання звітів з єдиного податку щоквартально або щорічно. Швидка сплата всіх ФОП податків — єдиного податку та єдиного соціального внеску;
  • підпис по ЕЦП та обмін договорами, рахунками, актами з контрагентами в смартфоні;
  • відстеження змін в реєстрі нерухомості, арештів рухомого майна, єдиному реєстрі боржників.
  • ФОПи приносять Україні понад 1 мільярд доларів на рік. Загалом в Україні майже 2 мільйони підприємців і кожен з них сплачує в середньому 13 тисяч гривень щороку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас