На 3D-принтері надрукували унікальний човен зі скловолокна (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На 3D-принтері надрукували унікальний човен зі скловолокна (фото)

Технології&Авто
803
Технологія 3D-друку стає все більше популярною. Наприклад, американська компанія czinger надрукує надпотужний суперкар за $1,7 мільйона. Вирішивши не відставати від сучасних тенденцій, невеликий італійський стартап представив перший в світі човен зі скловолокна, повністю надрукований на 3D-принтері.
Моторний човен Motor Additive Manufacturing Boat (MAMBO) від компанії Moi Composites повністю виготовлено за допомогою технології 3D-друку. Як матеріал вибрали скловолокно. Представник компанії запевняє, що специфіка технології дозволяє створювати унікальні форми, які занадто дорогі або недоступні при традиційному виробництві.
На 3D-принтері надрукували унікальний човен зі скловолокна (фото)
Сама методика друку отримала назву “виробництво безперервного волокна”, а вся робота здійснювалася за допомогою спеціального алгоритму, що просочує волокна термореактивною смолою. Moi Composites стверджує, що технологія дозволила зробити конструкцію міцною, жорсткою і довговічною.
На 3D-принтері надрукували унікальний човен зі скловолокна (фото)
Човен отримав незвичайний зовнішній вигляд з розділеною на дві частини носовою частиною. MAMBO має довжину 6,4 метра, оснащена навігаційною системою, корковою підлогою, шкіряними сидіннями і двигуном на 113 кінських сил. Як партнери виступили Autodesk, Owens Corning і Catmarine. Човен показали на виставці яхт в Генуї на початку жовтня, але його точна ціна поки що не називається.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас