Милованов назвав галузі, де можемо залучити найбільше інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов назвав галузі, де можемо залучити найбільше інвестицій

Казна та Політика
625
Треба стимулювати розвиток малого та середнього бізнесу. Вони – запорука добробуту країни.
Про це в інтерв’ю журналу “Країна” говорить колишній міністр економіки Тимофій Милованов.
“У бізнесу завжди є бажання платити менше податків. Але у Штатах чи Євросоюзі у відсотковому співвідношенні податки більші. Тож у нас не така велика проблема з ними. Більше – з правом власності, чесним виконанням своїх зобов’язань, культурою контрактних і робочих стосунків. Ризик, що твій стартап можуть украсти, – більша проблема, ніж податки.
Наша фіскальна система складна для адміністрування. Багато людей просто не розуміють, як правильно та легально працювати й сплачувати податки. Бізнес часто ведуть “в сіру”. Так важко зростати, бо неможливо отримати інвестиції. “Сірість” українського бізнесу заважає його розвитку”, – пояснює колишній чиновник.
За його словами, в ініціативі президента під назвою “інвестиційна няня” є логіка.
“Інвестиційний клімат неможливо створити за рік. А ідея Зеленського – це наче гаряча лінія, куди можна пожалітись і вирішити проблеми. На жаль, вона досі не реалізована.
Україна має стати привабливою не тільки для іноземних, а й для вітчизняних інвесторів. Навряд хтось із-за кордону вкладатиме кошти, якщо ми цього робити не хочемо. Іноземці цікаві тим, що приносять нові технології й ідеї. У них можна вчитися. Щоб залучити інвестиції, треба провести судову реформу. І покращити професіоналізм робітників. Іноземного інвестора цікавить продуктивність праці, а не лише дешева робоча сила.
Агрокомплекс має великий потенціал. Росте ІТ-сфера. Ці дві сильні сторони економіки потрібно розвивати. Україна має непогане географічне розташування. Можемо братися за логістику та туризм. Є багато галузей, які можуть дати плоди, якщо їх підтримати”, – додає Тимофій Милованов.

Довідка Finance.ua:

  • 21 вересня Верховна рада прийняла за основу в першому читанні законопроект №3760 про “інвестиційних нянь”.
  • Закон передбачає підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена. Вони отримають прямий договір з урядом.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас