У Нацбанку не виключають підвищення облікової ставки наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку не виключають підвищення облікової ставки наступного року

Кредит&Депозит
925
На засіданні Комітету з монетарної політики Національного банку України щодо рівня облікової ставки більшість членів висловилися за збереження ставки на рівні 6% до кінця 2020 року із перспективою до її підвищення в 2021 році.
Про це повідомляє пресслужба НБУ за підсумками дискусії членів Комітету з монетарної політики Національного банку України щодо рівня облікової ставки.
«Більшість членів КМП, зважаючи на очікуване зростання інфляційних ризиків на прогнозному горизонті, висловилися за збереження ставки на рівні 6% до кінця 2020 року із перспективою до підвищення ключової ставки в 2021 році. З іншого боку, інші члени КМП очікують, що посилення епідемії зумовить необхідність підтримки економічної активності подальшим зниженням ставки вже в грудні цього року», – йдеться у повідомленні.
Разом з тим, учасники дискусії дійшли консенсусу, що подальша монетарна політика Національного банку залежатиме насамперед від розвитку епідемічної ситуації, досягнення прогресу в співпраці з міжнародними фінансовими партнерами, а також від затверджених параметрів бюджетної політики.
Усі погодилися, що, якщо відновлення внутрішнього попиту та ділової активності виявиться нестійким, Національний банк надасть економіці додатковий монетарний імпульс. У разі ж надмірного посилення інфляційного тиску Нацбанк готовий до підвищення ключової ставки.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас