Попит на нафту впаде на сотні тисяч барелів, падіння цін слід очікувати в найближчі дні — Vitol — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на нафту впаде на сотні тисяч барелів, падіння цін слід очікувати в найближчі дні — Vitol

Енергетика
1208
Попит на нафту може впасти на сотні тисяч барелів на день через обмеження, оголошені в останні дні в Західній Європі, включаючи ФРН, Францію та Британію.
Про це заявив глава Vitol по Азії Майк Мюллер (Mike Muller), повідомляє S&P Global Platts.
«Я дійсно думаю, що вплив на Західну Європу буде вимірюватися сотнями тисяч барелів на день, але нам потрібно отримати розуміння, скільки сотень тисяч», — сказав Мюллер на вебінарі Gulf Intelligence.
Він також додав, що значного зниження цін на нафту слід очікувати в середині поточного тижня — «ринок може побачити це вже в середу, четвер і п’ятницю».
30 жовтня S&P Global Platts оцінило Dated Brent на рівні $36,205 за барель, що нижче майже 6-місячного піку в $45,985 25 серпня.
У той же час Мюллер вважає оцінку падіння попиту в 1,7 млн барелів на день, яку розглядають у ЗМІ, надто завищеною.
Vitol Group — швейцарсько-нідерландська компанія, що спеціалізується на торгівлі нафтою і нафтопродуктами. Заснована в 1966 році. Штаб-квартира в Роттердамі. Перший за величиною нафтотрейдер у світі. Найближчі конкуренти компанії — Trafigura, Glencore і Gunvor.
Британія переходить у режим локдауна з 5 листопада мінімум до 2 грудня. Франція, Німеччина та Бельгія також ввели обмеження на поїздки в спробі приборкати другу хвилю COVID-19.
Північноморська суміш Brent досягла п’ятимісячного мінімуму на тлі наближення обмежень в Європі і зараз котирується нижче $38 за барель.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас