Бюджет недоотримав 4 млн грн: в Одеській області прикрили схему при експорті зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет недоотримав 4 млн грн: в Одеській області прикрили схему при експорті зерна

Кримінал
361
В Одеській області співробітники Служби безпеки України задокументували мільйонну схему ухилення від сплати податків при експорті зерна.
Про це повідомляє прес-центр СБУ.
За даними попереднього слідства, організував обородку одеський підприємець. Для прикриття незаконної діяльності він заснував кілька фіктивних фірм, реквізити яких використовувалися для проведення зовнішньоекономічних торговельних операцій.
Бюджет недоотримав 4 млн грн: в Одеській області прикрили схему при експорті зерна
Зазначено, що зерно комерсант закуповував за готівку у місцевих виробників сільгосппродукції, і без відображення в податковій звітності поставляв іноземним фірмам.
“Таким чином, через незаконні оборудки державний бюджет недоотримав понад 4 млн грн обов’язкових платежів”, – йдеться в повідомленні.
Уже розпочато кримінальне провадження за статтею Підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців та ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) Кримінального кодексу України.
Зараз організатору схеми повідомлено про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.
Відомо, що заходи щодо викриття незаконної діяльності проводилися спільно зі слідчими ГУ ДФС в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас