МВФ відреагував на скандальне рішення Конституційного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відреагував на скандальне рішення Конституційного суду

Казна та Політика
2077
МВФ вважає впровадження в Україні системи підзвітності державних чиновників шляхом е-декларування важливим елементом двосторонньої взаємодії і закликає посилити ефективність усіх антикорупційних органів у державі.
Про це йдеться у відповіді представника МВФ на запит Укрінформу.
“Запуск комплексної електронної системи доступу до інформації про активи та доходи високопоставлених осіб в 2016 році був і залишається критично важливим кроком вперед у боротьбі з корупцією, і його не потрібно скасовувати”, – зазначили в МВФ.
При цьому підкреслюється, що найважливішим елементом взаємодії МВФ з Україною протягом останніх років залишається створення ефективної антикорупційної бази.
“Підтримка та посилення ефективності всіх антикорупційних інституцій в Україні є ключовим фактором для розгортання більш потужного і рівного зростання, а отже, є важливим зобов’язанням за програмою, яку було підтримано МВФ”, – зазначається у відповіді.
Як підкреслили у Фонді, “дискусії з проблемних питань тривають”.

Довідка Finance.ua:

  • 27 жовтня по поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства, хоча конституційність ще низки положень вивчатиметься далі.
  • КС у своєму рішенні зазначив, що кримінальна відповідальність за недостовірне декларування є надмірним покаранням, тобто, негативні наслідки, які відчуває злочинець, нібито непропорційні тій шкоді, яку він заподіяв або міг заподіяти.
  • У Європейському Союзі вважають, що це рішення КС може стати підставою для тимчасового зупинення безвізу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас