В Україні в 4 рази прискорилося падіння в базових галузях економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні в 4 рази прискорилося падіння в базових галузях економіки

Казна та Політика
672
Падіння Індексу виробництва базових галузей (ІВБГ) у вересні 2020 року прискорилося до 6,8% р/р.
Це – в 4,3 рази більше, ніж у серпні (1,6%), випливає з “Макроекономічного і монетарного огляду” Національного банку України (жовтень 2020 року).
Зокрема, в огляді йдеться, що у вересні падіння ІВБГ поглибилося, перш за все, через істотне падіння в сільському господарстві. Спад в останньому зумовлений низькою врожайністю кукурудзи та олійних культур і більш пізнім початком їх збору.
За даними НБУ, погіршення показників в агросекторі негативно позначилося і на вантажообігу, а посилення карантинних обмежень – на пасажирообігу.
Водночас, як наголошується, зберігалися ознаки пожвавлення споживчого та інвестиційного попиту, про що свідчать високі темпи зростання торгівлі (на тлі зростання доходів домогосподарств і поліпшення споживчих настроїв) і будівництва (в тому числі завдяки збільшенню бюджетних витрат на розвиток інфраструктурних об’єктів).
“Падіння в промисловості сповільнилося під впливом пожвавлення як зовнішнього, так і внутрішнього попиту”, – йдеться в огляді.
Нагадаємо, в серпні 2020 року падіння Індексу виробництва базових галузей (ІВБГ) сповільнилося до 1,6% р/р. Це – в 3,3 рази менше, ніж у липні (5,3%).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас