Ще дві країни ЄС запровадили локдаун: що заборонили і закрили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще дві країни ЄС запровадили локдаун: що заборонили і закрили

Світ
1493
У Франції в п’ятницю, 30 жовтня, набув чинності частковий локдаун, який триватиме до 1 грудня. У свою чергу Німеччина відправляє всіх на посилений карантин з понеділка, 2 листопада.
Жителям дозволили виходити з дому тільки з поважних причин – ходити на роботу, в медичний заклад, допомогти близькій особі, зробити життєво необхідні покупки або прогулятися біля свого будинку.
Як і під час першого локдауну, французам необхідно мати при собі заповнений бланк із зазначеною метою виходу з дому. Також їм дозволили займатися спортом на відкритому повітрі – але тільки протягом години в радіусі кілометра від свого будинку.
При частковому локдауні у Франції залишаються відкритими школи, дитячі садки, заводи, також продовжать роботу будівництва. На час дії обмежень закрилися бари, ресторани і частина магазинів, які не є життєво необхідними. Крім того, в країні почали діяти обмеження подорожей всередині Франції.
Як і навесні, заборонені приватні збори людей за межами сімейного кола. Скрізь, де можливо, повинна застосовуватися віддалена робота.
Всього у Франції підтверджено понад 1,2 мільйона випадків інфікування коронавірусу і більше ніж 36 тисяч жертв. 29 жовтня у країні зафіксували 47 637 нових випадків інфікування.
Обмеження запровадили в Німеччині. З 2 листопада закриються готелі для туристів; бари, клуби, дискотеки, паби та подібні заклади (їм дозволена тільки доставка їжі для споживання вдома), театри, кінотеатри та концертні зали; державні та приватні спортивні заклади, зокрема, басейни та фітнес-студії, парки відпочинку.
Локдаун торкнеться косметичних салонів, масажних кабінетів, але не перукарень і фізіотерапевтичних кабінетів.
Зустрічатися дозволено лише членам не більше ніж двох сімей. Порушення вимог обіцяють карати штрафами. Збори людей, які святкують в громадських місцях, в квартирах, а також в приватних закладах, неприпустимі з огляду на серйозну ситуацію, погодилися голови урядів.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас