Апеляції Приватбанку у справі Суркісів не розглядатимуться до рішення Верховного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляції Приватбанку у справі Суркісів не розглядатимуться до рішення Верховного суду

Фондовий ринок
141
У четвер, 29 жовтня, Київський апеляційний суд за власною ініціативою призупинив розгляд скарги Приватбанку на вимогу обслуговувати депозити компаній братів Суркісів. Заборгованість за ними позивачами оцінюється в 350 мільйонів доларів.
Про це повідомляє “Інтерфакс-Украніа” з посиланням на пресслужбу Приватбанку.
У 2017 році Печерський суд задовольнив позов Суркісів до Приватбанку і зобов’язав останній виконати укладені з кіпрською філією банку депозитні договори компаній братів. Їх укладали ще до націоналізації. Так, на користь позивачів з Приватбанку може бути стягнуто майже 350 мільйонів доларів, 100 з яких – відсотки під 13% річних.
У разі невиконання рішення суду ці кошти можуть списати примусово або арештувати майно банку. 2 вересня 2020 року суддя Печерського суду Сергій Вовк постановив примусове виконання рішення суду 2017 року. Саме це рішення оскаржив банк в Апеляційному суді.
Приватбанк стверджує, що договори братів Суркісів вважаються виконаними, адже під час націоналізації були конвертовані в акції додаткової емісії.
Після рішення Печерського суду 2017 року Кабмін подав апеляцію, яка була відхилена. За нею послідувала касаційна скарга з боку КМУ. Верховний суд відкрив провадження за цією скаргою 9 вересня 2020, тим самим він зупинив стягнення 350 мільйонів доларів з держбанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас