Мінрегіон розробить нову систему техрегулювання в будівництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон розробить нову систему техрегулювання в будівництві

Казна та Політика
275
Міністерство розвитку громад і територій України працює над створенням нової системи технічного регулювання в будівництві.
Про це сказав перший заступник міністра розвитку громад і територій України Василь Лозинський.
“Впровадження міжнародного досвіду нормування в будівництві вимагає створення нової системи технічного регулювання в будівництві, гармонізованої з європейською через комплексне оновлення всіх будівельних норм, яких зараз більше ніж 160, а також розробка більше ніж 300 підтримуючих стандартів”, – зазначив Лозинський.
За його словами, Мінрегіон працює над реформуванням будівельної галузі та впровадженням міжнародного досвіду нормування в будівництві. Триває реформа системи державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Впроваджується єдина державна електронна система у сфері будівництва, яка дасть можливість отримувати послуги у сфері містобудування без необхідності безпосереднього контакту заявника з посадовими особами.
Значну увагу відомство приділяє питанням нормування та технічного регулювання у будівництві, зокрема, гармонізації українського законодавства з Європейським.
Зазначається, що у вересні 2020 року Верховною Радою України ухвалено Закон України «Про надання будівельної продукції на ринку», який імплементує в національне законодавство положення Регламенту (ЄС) № 305/2011 про встановлення гармонізованих умов для розміщення на ринку будівельної продукції. Це передбачає розробку і ухвалення близько 30 підзаконних нормативно-правових актів, з яких майже третина повинна базуватися на результатах наукових досліджень.
Учасники заходу обговорили питання сучасних викликів та перспектив реформи будівельної галузі України, шляхи реформування будівельного законодавства України та особливості імплементації контрактів FIDIC в українській будівельній практиці.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас