Фондовий ринок США обвалився через тривожні очікування з приводу американської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок США обвалився через тривожні очікування з приводу американської економіки

Фондовий ринок
965
За підсумками торгів 28 жовтня американські фондові індекси впали більше, ніж на 3% через побоювання з приводу зростання кількості заражень коронавірусною інфекцією COVID-19 і його наслідками для відновлення економіки.
За даними агентства, індикатор Dow Jones продемонстрував найістотніше одноденне падіння з 11 червня.
Водночас, індикатор Cboe Volatility Index (VIX), який називають “індексом страху” Уолл-стріт, підскочив вище ніж 40 пунктів і досяг максимуму з 15 червня.
Як інформує Інтерфакс, 28 жовтня подешевшали акції компаній, ціна яких, за прогнозами аналітиків, найбільш істотно постраждає у разі відновлення локдауну або уповільнення процесу відновлення економіки.
Так, ціна паперів авіакомпанії Delta Air Lines (SPB: DAL) Inc. опустилася на 3,5%, Southwest Airlines Co. (SPB: LUV) — на 4,5%, United Airlines Holdings (SPB: UAL) Inc. – на 4,6%. Акції оператора круїзів Royal Caribbean Group подешевшали на 7,4%.
Тим часом, котирування акцій Microsoft Corp. (SPB: MSFT) знизилися на 4,96%. Компанія в першому кварталі 2021 фінансового року продемонструвала результати, кращі за очікування аналітиків, при цьому зростання було відзначено у всіх трьох основних сегментах бізнесу завдяки попиту на “хмарні” послуги і відеоігри в період пандемії COVID-19.
Тим часом, прогнози Microsoft на поточний фінквартал, протягом якого буде дано старт продажів нової консолі Xbox, виявилися нижчими за прогнози.
При цьому цінні папери Boeing Co. (SPB: BA) опустилися на 4,6%. Один з найбільших світових виробників авіаційної, космічної і військової техніки зафіксував менший, ніж очікувалося, збиток в третьому кварталі 2020 року, проте його виручка не виправдала прогнозів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас