Як повернути частину процентів за користування іпотечним кредитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як повернути частину процентів за користування іпотечним кредитом

Казна та Політика
988
Платник податку – резидент може повернути частину суми сплачених процентів за користування іпотечним житловим кредитом, використавши право на податкову знижку.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Київській області.
Використати право на податкову знижку можна за умови наявності документального підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки:
  • кредитного договору і нотаріально завіреного договору іпотеки;
  • відповідних платіжних документів, де чітко визначено суму сплачених відсотків за користування іпотечним кредитом, прізвище, ім’я, по-батькові платника податку як платника цих процентів (рахунок з відбитком каси про перерахування коштів, платіжне доручення банку з відміткою про перерахування коштів);
  • паспорта платника податку з позначкою про реєстрацію за місцезнаходженням житлового будинку (квартири, кімнати), щодо якого оформлено іпотечний житловий кредит.
Копії цих документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом України.
Якщо понесені витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, то платник зазначає у податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.
Податкова декларація про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки за наслідками 2019 року подається по 31 грудня 2020 року включно.

Довідка Finance.ua:

  • Українці за законом можуть до кінця року звернутися в податкову і повернути частину ПДФО. Така можливість надається всім, хто офіційно працював і витрачав гроші на навчання, лікування, іпотеку і т. д.
  • Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному році, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого у вигляді заробітної плати.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏙️

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас