Уряд зняв "карантинні" обмеження зарплат керівникам держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд зняв "карантинні" обмеження зарплат керівникам держпідприємств

Казна та Політика
816
Кабінет Міністрів зняв у період дії карантину обмеження заробітних плат керівникам і членам спостережних рад підприємств державного сектора.
Про це йдеться повідомленні пресслужби уряду.
26 жовтня відповідно до рішення Конституційного Суду України уряд скоротив термін дії обмеження, встановленого “Прикінцевими положеннями” Закону про зміни до Державного бюджету України від 13 квітня 2020 року. А саме зняло обмеження, якими місячна винагорода і заробітна плата керівників і членів наглядових рад підприємств державного сектора визначається в розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати.
При цьому одночасно іншою постановою уряд повернув попередні обмеження виплат керівникам і членам спостережних рад державних підприємств.
Повернуо порядок, коли розмір винагороди визначається в кратності до середньомісячної оплати в залежності від групи підприємства і виду його економічної діяльності.
Повернуто обмеження, якими місячний розмір заробітної плати керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, який визначається в контракті, не повинен перевищувати 1 250 000 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, що на період карантину їм дозволили платити не більше 47 тисяч гривень.
  • Верховна Рада ще в квітні прийняла рішення, яким обмежила заробітні плати для чиновників усіх рівнів, а також для членів наглядових рад в розмірі 10 мінімальних заробітних плат.

Отримати гроші до зарплати 💸💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас