Локдаун в грудні завдасть удару по бізнесу, залежному від передноворічних продажів - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Локдаун в грудні завдасть удару по бізнесу, залежному від передноворічних продажів - думка

Казна та Політика
596
Орієнтовані на передноворічні продажі рітейлери можуть не пережити повторного локдауну в грудні, вважає генеральний директор Union Group Леонід Погребняк.
“У багатьох рітейл-компаній бізнес-модель побудована так, що на прибутку від грудня побудований весь бізнес навіть при звичайній ситуації, а в поточному році це критично. Якщо буде другий локдаун в грудні, то, на жаль, далеко не всі зможуть його пережити. З подальшим скороченням штату і так далі”, – сказав він в ході вебінару “Локдаун 2.0 для рітейлу: чи буде і хто витримає?” у вівторок.
На погляд експерта, щоб уникнути жорстких обмежень, владі необхідно посилити контроль виконання протиепідемічних норм на неорганізованих об’єктах торгівлі, в тому числі на ринках.
“Організований, системний роздріб абсолютно здатний гарантувати безпеку наших клієнтів і співробітників на наших торгових площах. Всі магазини системних компаній забезпечені за вимогами МОЗ. Є питання з клієнтами, питання свідомості, немає їхньої відповідальності. І питання системного контролю держорганів за виконанням вимог особливо неорганізованого роздробу. Те, що не контролюється, те і не виконується”, – зазначив Погребняк.
Він також зауважив, що багато відвідувачів торгових точок не дотримуються маскового режиму на території магазину і знімають засоби захисту, перебуваючи в залі. Погребняк підкреслив, що рітейлери готові відмовляти в обслуговуванні клієнтам без масок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас