В яких випадках відеозапис з приладу ТruCAM не є допустимим доказом - висновок суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В яких випадках відеозапис з приладу ТruCAM не є допустимим доказом - висновок суду

Особисті фінанси
3584
В Україні збільшили кількість ділянок з радарами TruCam для вимірювання швидкості (подивитися карту і перелік місць з інформацією можна за посиланням).
Приклад накладення і оскарження штрафу наводить Дорожній адвокат.
На водія було накладено штраф за перевищення швидкості. Водій оскаржив штраф у суді. На підтвердження факту порушення, інспектор надав до суду на диску відеозапис з приладу вимірювання швидкості TruCAM. Згідно із законом відеозапис підпадає під визначення електронного доказу, який повинен бути підписаний цифровим підписом.
Розглядаючи допустимість зазначеного доказу, суд встановив, що на відеозапису відсутній цифровий підпис, як її автора, так і особи, уповноваженої на виготовлення таких копій.
Висновок суду. З урахуванням цього суд зробив висновок, що наданий суду відеозапис з приладу ТruCAM не є допустимим доказом порушення водієм Правил дорожнього руху. На цій підставі суд скасував штраф поліції через відсутність допустимих доказів.
Як правило, відеозаписи надаються поліцією в суд без посвідчення їх цифровим підписом. Якщо водій акцентує увагу суду на дану обставину, суд повинен визнати такий відеозапис недопустимим доказом у справі і не приймати його до уваги при розгляді справи.

Довідка Finance.ua:

  • Оскаржити штраф можна як і у вищому органі (управлінні патрульної поліції в областях і Києві), так і в суді першої інстанції (районний суд) за місцем скоєння правопорушення, протягом 10 днів з моменту вручення постанови.
  • Термін розгляду залежить від суду, в Києві це може бути від двох місяців до року. Від судового збору водії звільнені.
  • Нагадаємо, в населених пунктах обмеження швидкості становить 50 км/год. Штраф за перевищення швидкості більше ніж на 20 км/год становить 255 грн. Штраф за перевищення швидкості більше ніж на 50 км/год – 510 грн.

Як заощадити на оплаті штрафу ПДР 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас