Три країни отримали перші 17 млрд євро з фонду ЄС зі збереження робочих місць в пандемію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три країни отримали перші 17 млрд євро з фонду ЄС зі збереження робочих місць в пандемію

Світ
411
Європейська комісія виділила в цілому EUR17 млрд Італії, Іспанії та Польщі в рахунок першого внеску фінансової підтримки державам-членам ЄС в рамках інструменту SURE (“Впевненість”).
“У рамках сьогоднішніх операцій Італія отримала EUR10 млрд, Іспанія – EUR6 млрд, Польща – EUR1 млрд. Після завершення всіх виплат SURE Італія отримає в цілому EUR27,4 млрд, Іспанія – EUR21,3 млрд і Польща – EUR11,2 млрд”, – оголосив у вівторок на брифінгу офіційний представник ЄК.
Ця підтримка у формі пільгових кредитів допоможе впоратися з раптовим зростанням державних витрат для збереження зайнятості. Зокрема, вони допоможуть покрити витрати, безпосередньо пов’язані з фінансуванням національних схем короткострокової роботи, а також інших аналогічних заходів, вжитих у відповідь на пандемію COVID-19, в тому числі для підтримки самозайнятих.
Інструмент SURE може надати фінансову підтримку до EUR100 млрд всім членам ЄС. Рада ЄС вже схвалила фінансування в рамках sure в розмірі EUR87,9 млрд для 17 держав-членів Союзу. Наступні виплати будуть проведені в найближчі місяці після випуску відповідних облігацій.
21 жовтня Єврокомісія випустила перші соціальні облігації на суму EUR17 млрд в рамках інструменту SURE: на EUR10 млрд з терміном погашення в жовтні 2030 року і на EUR7 млрд з терміном погашення в 2040 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас