Корейці допоможуть "вбивати" радіацію на Чорнобильській АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корейці допоможуть "вбивати" радіацію на Чорнобильській АЕС

Казна та Політика
775
Чорнобильська АЕС домовилася з Корейським інститутом досліджень атомної енергії про дезактивацію радіоактивних фрагментів бетону і металу на ЧАЕС.
Про це повідомляє пресслужба Держагентства з управління зоною відчуження.
Відповідну угоду нещодавно підписали на Чорнобильській АЕС.
В рамках угоди представники ЧАЕС за технологіями KAERI займуться дезактивацією фрагментів бетону і металу, які мають радіоактивне забруднення.
Випробування триватимуть до кінця 2021 року. Планується дезактивація радіоактивних бетонних фрагментів конструкцій і металевих пластин з нержавіючої та вуглецевої сталі, шляхом пінної дезактивації.
Якщо випробування пройдуть успішно, то Чорнобильська АЕС отримає додаткову технологію дезактивації з правом використання на станції.
Пряма мова заступника директора з поводження з радіоактивними відходами Олександра Скомарохова: “KAERI має технічні розробки, спрямовані на дезактивацію радіоактивно забруднених поверхонь, однак випробувати ці технології на реальних, а не штучно забруднених поверхнях, не може, оскільки подібні забруднення в Кореї на сьогодні відсутні.
Водночас, Чорнобильська АЕС, виконуючи вихід з експлуатації, постійно шукає засоби і технології, які дозволять, з одного боку, якісно виконувати дезактивацію матеріалів, а з іншого – істотно зменшити кількість РАВ, що утворюється в цьому процесі. Таким чином, майданчик ЧАЕС є свого роду лабораторним полігоном для випробування запропонованої фахівцями KAERI технології”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас