Як вкладати гроші в інвестиційні монети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як вкладати гроші в інвестиційні монети

Банківські метали
648
Як вкладати гроші в інвестиційні монети
Інвестиційні монети – альтернатива традиційним золотим зливкам. Усе більше клієнтів АТ «МЕГАБАНК» розглядають її як можливість вигідно вкласти свої гроші. Детальніше, що таке інвестиційна монета, у чому її різниця від пам’ятної та у чому привабливість такого вкладу, розповів фінансовий експерт, радник Голови Правління АТ «МЕГАБАНК» Андрій Львов.
Якими бувають монети на фінансовому ринку?
В Україні для продажу існує два види монет. Перший – пам’ятні монети – мають нумізматичну та художню цінності. Їх карбують із дорогоцінних та недорогоцінних металів обмеженими тиражами. Тому ціна таких монет вища за їхню номінальну вартість.
Другий вид – інвестиційні монети – мають інвестиційну цінність. Такі монети вироблені з дорогоцінних металів із пробами для золота – 999,9, для срібла – 999,9. І віднесені до категорії банківських металів. Номінальна вартість інвестиційних монет значно нижча від вартості дорогоцінного металу, з якого вони відкарбовані.
Як виглядають інвестиційні монети?
Переважно на таких монетах зображуються символи країни, яка їх випускає. До прикладу, у Китаї на монеті розміщена панда, у США – це американський орел, а ще бізон, у Канаді – клиновий листок, в Австралії – кенгуру. На українській інвестиційній монеті викарбуваний Архістратиг Михаїл.
В Україні поки маємо єдину серію інвестиційних монет, які можуть бути виконані як у сріблі, так і в золоті.
У чому різниця між пам’ятною та інвестиційною монетами?
У тому, що перша є більше витвором мистецтва. Її виробництво потребує використання вартісних технологій і ресурсів. Скажімо, це, як намалювати картину, яка надалі дорожачатиме. А от мета інвестиційної монети у тому, щоб максимально прибрати витрати на її виробництво. Тому ціна інвестиційних монет максимально наближена до коштовних зливків. Вони – це інвестиція. Ці монети не мають жодної нумізматичної цінності. Хіба що у теорії років через 200 отримають її, як от, царські червонці, які, нині серйозно злетіли у ціні, бо до інвестицій додалася ще й нумізматична цінність.
Чому варто вкладатися в інвестиційні монети?
Оскільки монета максимально наближена до вартості зливка, по-перше, це вигідно з точки зору інвестування. Золото є мірилом інфляції. Чим вище інфляція, тим більше золото росте у ціні. По-друге, перевага інвестиційних монет перед зливками ще й у тому, що інвестмонети виробляються в Україні, тому доступніші. Через те, що зливки виробляють європейські компанії, у банків з’являються видатки на доставку, страхування тощо. У випадку інвестиційних монет сторонні видатки практично відсутні.
Де придбати інвестиційні монети?
Існує перелік банків, які, відповідно до угоди з Національним банком України, надають таку послугу. До нього цієї осені приєднався і АТ «МЕГАБАНК». Банк уже отримав перші замовлення на придбання інвестиційних монет.
Замовити інвестиційні монети можна у будь-якому відділенні «МЕГАБАНКУ» з повним переліком банківських послуг по всій Україні.
Консультації за номерами 097-648-37-82, 068-777-61-74 або за безкоштовним номером контакт-центру банку 0-800-50-44-00.
За матеріалами:
Мегабанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас