Українцям пояснили, чи зараховують роки у виші в трудовий стаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пояснили, чи зараховують роки у виші в трудовий стаж

Казна та Політика
108015
Підтверджене документально навчання на очній формі до 1 січня 2004 року (незалежно від рівня акредитації навчального закладу) зараховується до страхового стажу для отримання пенсії.
Про це пише портал “Хвиля”, посилаючись на дані Пенсійного фонду України.
У Законі “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” зазначено, що страховим стажем є період, під час якого людина відносилася до застрахованих і за який щомісяця заплачено внески в розмірі не менше від мінімального.
ПФУ обчислює страховий стаж з початку 2004-го за даними з системи персоніфікованого обліку внесків, а за час до цього року на підставі документів і згідно з порядком, який діяв до набрання чинності зазначеного вище закону.
У пункті “д” ст.56 Закону “Про пенсійне забезпечення” зазначено, що до робочого стажу зараховують роки навчання в середніх спеціальних навчальних закладах, училищах, вишах, на курсах з підвищення кваліфікації та підготовки персоналу, в докторантурі та аспірантурі.
Для підтвердження періоду навчання необхідно обов’язково надати дипломи, свідоцтва, посвідчення, довідки та інші документи.
Як свідчить статистика Пенсійного фонду, найчастіше пенсіонери в Україні отримують пенсії від 1 501 до 2000 грн, тому Finance.ua вирішив запитати у читачів порталу, чи розраховують вони на державну пенсію через 15 років. Опитування показало, що повністю покладатися на пенсійні виплати після виходу на пенсію готові 33%.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з щорічним глобальним опитуванням, Нідерланди та Данія зміцнили свої позиції як країни з кращими пенсійними системами в світі. Країни зайняли дві верхні позиції в глобальному пенсійному індексі Mercer CFA Institute.
  • Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що в Україні сьогодні на 13 мільйонів офіційно працюючих громадян припадає 11,3 мільйона пенсіонерів.

Що українці чекають від курсу, чи зможуть пережити посилення карантину і прожити без держпенсії

За матеріалами:
Хвиля
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас