Винайшли квадрокоптер, який зможе заряджатися з космосу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Винайшли квадрокоптер, який зможе заряджатися з космосу

Технології&Авто
647
Квадрокоптер, який зможе отримувати енергію від лазерного променя, згенерованого на землі, в повітрі або в космосі, нещодавно винайшли в Росії. Про можливості приладу йдеться в патенті, поширеному Федеральним інститутом промислової власності, повідомляє ТАСС.
“Електромагнітне випромінювання від системи генерації лазерного випромінювання, розміщеної на наземній, повітряній або космічній станції управління, системою формування і наведення формується в лазерний пучок із заданими параметрами і за допомогою системи пошуку, стеження і наведення направляється на корпус квадрокоптера”, – йдеться в патенті, який отримала ракетно-космічна корпорація Енергія.
Випромінювання лазерного пучка направляється в фотоелектричні перетворювачі, проходить через фотоелементи і на виході перетворюється на фотоелектричний струм. Він, в свою чергу, перетворюється на змінний, який необхідний для електромоторів, що приводять гвинти в рух.
“У процесі льотної експлуатації квадрокоптера одночасно з перетворенням електромагнітної енергії лазерного пучка на електроенергію йде також процес теплообміну”, – йдеться в документі. В результаті одна частина тепла йде в повітряний простір, інша – розподіляється по поверхні, потрапляючи на затінені поверхні корпусу. Таким чином забезпечується більш рівномірний розподіл температури по пластинах.
Квадракоптер може застосовуватися в різний час доби на відміну від конструкцій, які перетворять сонячну енергію. Він призначений для використання в ситуаціях, де не потрібні високі швидкості польоту, але потрібен великий час зависання над об’єктом дослідження.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас