Нафта дешевшає на тлі зростання захворюваності на COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі зростання захворюваності на COVID-19

Енергетика
297
Ціни на нафту знижуються в понеділок на тлі триваючого зростання захворюваності на COVID-19 в США і Європі, зниження шансів на ухвалення нової програми стимулюючих заходів в Штатах до президентських виборів, а також стійкого збільшення видобутку в Лівії.
Кількість нових випадків захворювання на коронавірус в США продовжує бити рекорди, в той час як в Італії та Іспанії вводяться нові обмежувальні заходи.
Вартість грудневих ф’ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures до 7:20 КСК в понеділок становила $41,02 за барель, що на $0,75 (1,8%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п’ятницю ці контракти подешевшали на $0,69 (1,6%).
Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу становить $39,1 за барель, що на $0,75 (1,88%) нижче від рівня попередньої сесії. У п’ятницю ф’ючерси подешевшали на $0,79 (1,9%).
За підсумками минулого тижня Brent подешевшала на 2,7%, WTI – на 3,1%.
“В останні кілька тижнів ринок фокусувався на перспективах погіршення попиту на нафту у зв’язку із зростанням захворюваності на COVID-19”, – відзначає головний аналітик з сировинних ринків Australia & New Zealand Banking Group Деніел Хайнс.
“Тепер на перший план виходить питання зростання пропозиції, враховуючи, що Лівія говорить про плани істотного нарощування видобутку в найближчі місяці. Це може стати новою проблемою для ОПЕК”, – наводить слова Хайнса агентство Bloomberg.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас