Нацбанк дозволив фінустановам обслуговувати грошові перекази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк дозволив фінустановам обслуговувати грошові перекази

Казна та Політика
757
Національний банк дозволив небанківським фінансовим установам та операторам поштового зв’язку обслуговувати грошові перекази.
Про це повідомляє пресслужба регулятора.
“Національний банк України дозволив небанківським фінансовим установам та операторам поштового зв’язку передавати ​іншим таким же установам чи операторам свої повноваження щодо здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, уклавши між собою відповідний договір”, – ідеться в повідомленні.
Кого це стосується:
  • небанківських фінансових установ та операторів поштового зв’язку, які мають ліцензію Національного банку на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків і є платіжними організаціями та/або учасниками платіжної системи.
Для чого це необхідно:
  • нововведення дасть можливість компаніям розширити сферу бізнес-діяльності, а споживачам – обирати зручні для них пункти обслуговування.
Крім того, регулятор визначив, що пункт надання фінансових послуг – це робоче місце працівника, облаштоване технічним пристроєм із відповідним програмним забезпеченням, яке дає змогу працівникові сформувати електронний документ на переказ готівки та забезпечує оброблення і передавання інформації до банку та/або платіжної організації платіжної системи в режимі реального часу.

Довідка Finance.ua:

  • За 9 місяців 2020 року кількість клієнтів, які відправляють закордонні перекази через Приват24, зросла, порівняно з 2019 роком, на 65% – з 79 тисяч до 120 тисяч осіб.
  • Вже впроваджені Нацбанком технології – міжнародний банківський рахунок IBAN і продовження роботи СЕП до 23/7 – є основою для запуску банками дешевих переказів.
  • Обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону за січень-серпень 2020 року склав 7 168 млн доларів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас