Банкіри знають, як знизити вартість грошових переказів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри знають, як знизити вартість грошових переказів

Фінтех і Картки
752
Вже впроваджені Нацбанком технології – міжнародний банківський рахунок IBAN і продовження роботи СЕП до 23/7 – є основою для запуску банками дешевих переказів.
Про це начальник відділу по роботі з фізичними особами головного управління роздрібного бізнесу Правекс Банку Олег Заяць розповів у ході круглого столу «Еволюція банківського сервісу: як залучити і утримати клієнта в епоху дистанційного обслуговування», організованого онлайн «Фінансовим клубом».
«Ці технології дозволять нам знизити вартість транзакцій. У тих же P2P-переказах досить високі витрати несуть клієнти – в середньому 1%. І велика складова в них – це витрати на платіжні системи, які у нас в валюті. А завдяки IBAN і цілодобовому СЕПу банки зможуть замінювати P2P-перекази переказами між поточними рахунками за IBAN», – сказав він.
Такі перекази дуже популярні в Європі. «Нас може чекати популяризація роботи з поточними рахунками, які популярні в Європі. І хоча в Україні картка буде продовжувати відігравати основну роль, але поточні рахунки набиратимуть популярність», – прогнозує пан Заяць.

Довідка Finance.ua:

  • З 13 січня 2020 року Україна перейшла на новий стандарт банківських розрахункових рахунків – IBAN.
  • Система електронних платежів Національного банку України перейшла на розширений регламент роботи з 3 серпня 2020 року.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам “пластик”.

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас