Степанов заявив, що всі медустанови отримали кошти для надбавок медикам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Степанов заявив, що всі медустанови отримали кошти для надбавок медикам

Казна та Політика
172
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що всі медичні заклади країни отримали кошти для виплати надбавок медпрацівникам з 1 вересня.
Про це він заявив на онлайн-брифінгу.
«На сьогоднішній день всі заклади охорони здоров’я отримали кошти для виплати надбавок. Це більше 1 млрд 270 млн 589 тис. грн за вересень і 1 млрд 179 млн 527 тис. грн за жовтень, і триває перерахування грошей за жовтень, щоб не було ніякої затримки з виплати надбавок», – заявив він.
З 1 вересня лікарям мають виплачувати надбавки до зарплат у розмірі 70% від посадового окладу, медсестрам – 50% від мінімальної зарплати, молодшому медичному персоналу – 25% від мінімальної зарплати.
На виплати надбавок Міністерству охорони здоров’я було виділено з держбюджету майже 6 млрд грн.

Довідка Finance.ua:

  • У разі, якщо у державній лікарні вимагають оплатити лікування від COVID-19, треба звертатися на гарячу лінію Національної служби здоров’я України.
  • Національна служба здоров’я пропонує підвищити ставку сімейним лікарям за обслуговування одного пацієнта, з яким підписана декларація, до 710 гривень. З початку цього року чисельність українців, які підписали декларації, зросла на 1,5 млн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас