СБУ повідомляє про розкриття "схеми" за участю топменеджменту аеропорту "Бориспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ повідомляє про розкриття "схеми" за участю топменеджменту аеропорту "Бориспіль"

Кримінал
643
Слідчі Служби безпеки України розкрили протиправний механізм, організований топменеджментом міжнародного аеропорту “Бориспіль” під час закупівлі послуг з капітального будівництва об’єктів транспортної інфраструктури.
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
“Під час виконання договірних зобов’язань з будівництва транспортних споруд представники генпідрядника вступили в змову з топменеджментом аеропорту. У 2017-2018 роках вони разом фальсифікували обсяги виконаних робіт і поставлених будівельних матеріалів”, – йдеться в повідомленні.
“Потім ділки провели безтоварні операції через ряд комерційних структур, що мають ознаки фіктивності. Таким чином вони перевели в готівку майже 37 млн грн державних коштів і безпідставно сформували податковий кредит з ПДВ більш ніж на 6 млн грн”, – заявили в СБУ.
В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 212 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу, проведені обшуки в офісних та житлових приміщеннях фігурантів справи.
“Під час слідчих дій вилучено документацію та електронні носії, що містять інформацію про проведені незаконні операції. Також вилучено замітки і чернетки із записами, які підтверджують незаконних характер укладених угод”, – повідомили в пресслужбі.
Зазначимо, що в 2017-2018 роках генеральним директором “Борисполя” був нинішній керівник – Павло Рябікін. Його заступниками працювали Євген Дихне і фінансовий директор Кирило Звонарев.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас