Tesla запустила закритий бета-тест принципово нового автопілота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla запустила закритий бета-тест принципово нового автопілота

Технології&Авто
276
20 жовтня Tesla запустила в США закритий бета-тест наступного великого оновлення автопілота Full Self-Driving (FSD), в якому програмна складова системи була повністю перероблена. Розгортання відповідного апдейту серед обмеженої кількості користувачів, спеціально відібраних для бета-тесту, підтвердив голова Tesla Ілон Маск у своєму Твіттері, підкресливши, що компанія буде діяти вкрай обережно і без зайвого поспіху, як і потрібно в таких випадках.
Нагадаємо, ще в кінці 2015 року Ілон Маск заявив, що Автомобілі Tesla стануть повністю самокерованими і зможуть пересуватися без будь-якої допомоги водія через два роки. Останні кілька місяців Ілон Маск невпинно дражнив всіх принципово новим автопілотом Tesla, з яким фірмова система доросте до найвищого п’ятого рівня, називаючи його Tesla Autopilot 4D і «квантовим стрибком». Минулого тижня Маск пообіцяв старт закритого бета-тестування 20 жовтня, і цього разу він дотримав слова.
Поки що неясно, що саме включає в себе оновлення “Full Self-Driving Beta” у функціональному плані, але очікується, що воно розширить можливості проактивної функції реагування на сигнали світлофорів і дорожні знаки Traffic Light and Stop Sign Control, додавши повороти на перехрестях. Використовуючи розширену функціональність Traffic Light and Stop Sign Control в тандемі з Navigate on Autopilot (“навігатор по автопілоту”), яка відповідає за підбір найбільш оптимального маршруту до місця призначення, автомобілі Tesla технічно зможуть переміщатися як дорогаим в межах міста, так і автомагістралями без участі водія.
Більш широкий бета-тест нового автопілота повинен стартувати через 4-6 тижнів, а запуск фінальної версії в США намічений на середину грудня.
Судячи з усього, мова йде про пакет feature complete Full Self-Driving (повністю самокерований з повним пакетом функцій). Саме від впровадження повного Full Self-Driving буде залежати запуск обіцяного сервісу роботаксі Tesla Network з 1 млн автомобілів, що самостійно пересуваються, який компанія спочатку планувала запустити в 2020 році.
За початковим задумом, на першому етапі сервіс Robotaxi буде працювати зі водіями-страхувальниками. За підсумками тестування Tesla планує отримати необхідні дані для розробки моделі повністю автономної служби і звернутися до регулятора для отримання відповідної ліцензії. Маск раніше обережно говорив, що розраховує досягти деяких з цілей в 2021 році.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас