Аналітики: тільки 10% компаній, що використовують ШІ, отримують значну вигоду від цього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: тільки 10% компаній, що використовують ШІ, отримують значну вигоду від цього

Фондовий ринок
310
Експерти з консалтингової фірми Boston Consulting Group (BCG) і журналу MIT Sloan Management Review провели спільне дослідження про використання штучного інтелекту в бізнесі.
Згідно з висновком аналітиків, всього 10% компаній, які використовують ШІ, отримують від його впровадження істотну вигоду.
У дослідженні взяли участь три тисячі менеджерів з 29 галузей. Вони працюють в 112 країнах. З усіх опитаних 59% заявили про наявність стратегій щодо застосування ШІ, ще 57% розповіли про тестування технологій або повноцінне впровадження в робочий процес. Крім цього, 71% респондентів заявили про чітке бачення того, як штучний інтелект може приносити дохід бізнесу, але всього 10% заявили про отримання істотної фінансової вигоди.
Головним підсумком дослідження стало, що ШІ стає найбільш корисним у поєднанні з діями людини. Всього виділено п’ять типів взаємодій:
  • ШІ приймає рішення і виконує їх;
  • ШІ приймає рішення, а люди виконують;
  • ШІ дає рекомендації, а люди приймають рішення;
  • ШI генерує ідеї та аналітичні висновки, а люди використовують їх у процесі прийняття рішення;
  • Люди генерують ідеї та висновки, а ШІ оцінює їх.
З’ясувалося, що максимальних результатів домагаються компанії, які використовують найбільшу кількість сценаріїв.
Експерти також з’ясували, що існує три варіанти взаємодії між ШІ і людиною: ШІ вчиться на основі зворотного зв’язку від людей, люди вчаться у ШІ, і коли розробники створили ШІ, здатний самостійно навчатися. При використанні одного методу ймовірність успіху близько 5-6%, двох — 13%, а при поєднанні всіх трьох — 29%. Це означає, що взаємонавчальність сторін підвищує шанси на фінансовий успіх.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас