Приїхало пів мільйона заробітчан: у Польщі заявили про наймасштабнішу їх кількість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приїхало пів мільйона заробітчан: у Польщі заявили про наймасштабнішу їх кількість

Особисті фінанси
1770
Кількість іноземців, зареєстрованих в установі соціального страхування на кінець вересня 2020 року, склала 689 тисяч, що означає зростання на 31 тисячу порівняно з серпнем. “Такого масштабу в нашій історії не було», – підкреслила голова соцстраху Польщі Гертруда Усьцінська.
Про це повідомляє польська bankier.pl.
Кількість іноземців, зареєстрованих в кінці вересня цього року, також була на 19 тисяч більшою в порівнянні з лютим цього року. У відомстві зазначили, що це надзвичайно важливо, оскільки епідемія коронавірусу вплинула на кількість іноземців, які проживають у Польщі.
Як уже говорилося, з березня кількість іноземців впала на 10%, але потім вона почала збільшуватися після відкриття кордону з Польщею в червні.
“Аналізуючи останні дані, ми бачимо, що ситуація стабілізувалася. У вересні ми перевищили рівень лютого. Ми вже надолужили збитки, і це позитивна новина в контексті системи соціального захисту та ринку праці», – зазначили в Польщі.
Найбільша кількість іноземців, які звертаються до соцзахисту в Польщі:
  • громадяни України – 507 тисяч,
  • громадяни Білорусі – 46,2 тисячі,
  • громадяни Грузії – 11,1 тис.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що українські трудові мігранти прагнуть залишитися у Польщі. Настрої українських трудових мігрантів у Польщі все більше демонструють тенденцію до асиміляції та залучення до переїзду як мінімум одного члена сім’ї. У зв’язку з цим потік коштів, які будуть перераховуватися мігрантами в Україну, буде прогнозовано зменшуватися.

12 способів переказати гроші з Польщі в Україну

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас