PayPal дозволить використовувати криптовалюту в своїй мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PayPal дозволить використовувати криптовалюту в своїй мережі

Фінтех і Картки
356
Міжнародна система інтернет-платежів PayPal вирішила підтримати ринок криптовалют, дозволивши своїм клієнтам купувати, зберігати і продавати біткойни, а також інші віртуальні монети.
Про це компанія повідомила на своєму офіційному сайті.
“Перехід до цифрових форм валют неминучий, що принесе явні переваги з точки зору фінансової інклюзивності та доступу; ефективності, швидкості і стійкості платіжної системи, а також здатності урядів швидко розподіляти кошти серед громадян”, – прокоментував нововведення президент і генеральний директор PayPal Ден Шульман.
Користувачі отримають можливість купувати, зберігати і продавати Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash і Litecoin безпосередньо в цифровому гаманці PayPal. Послуга буде доступна власникам рахунків PayPal в США в найближчі тижні, уточнили в пресслужбі.
У компанії відзначили прискорення переходу до цифрових платежів і цінностей, пояснивши це пандемією COVID-19. А також підвищеним інтересом до цифрових валют з боку центральних банків і споживачів.
“Широкому поширенню криптовалют традиційно перешкоджає їх обмежена корисність як інструменту обміну через нестабільність, вартість і швидкість транзакцій”, – підкреслили в PayPal.
Згідно з опитуванням Банку міжнародних розрахунків, кожен десятий центральний банк світу має намір випустити свої власні цифрові валюти протягом наступних трьох років. Для розуміння – ці фінансові установи представляють приблизно одну п’яту населення нашої планети.
PayPal пообіцяв надати власникам своїх облікових записів освітній контент. Вони зможуть краще зрозуміти екосистему криптовалюти, ризики та можливості, пов’язані з інвестуванням в криптовалюту. А також ознайомляться з технологією блокчейн.
Починаючи з початку 2021 року клієнти зможуть використовувати свої запаси криптовалюти для оплати товарів і послуг у 26 млн продавців PayPal по всьому світу.
Споживачі зможуть миттєво конвертувати обраний баланс криптовалюти в фіатну валюту без додаткових комісій. Продавці PayPal не матимуть жодних додаткових інтеграцій або комісій. Всі транзакції будуть проводитися в фіатній валюті за поточними курсами PayPal.
По суті, криптовалюта “просто стане ще одним джерелом фінансування” всередині цифрового гаманця PayPal, пояснили в компанії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас