Банкіри очікують збереження облікової ставки НБУ на рівні 6% до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри очікують збереження облікової ставки НБУ на рівні 6% до кінця року

Кредит&Депозит
260
Облікова ставка Національного банку України на цьому тижні і до кінця року збережеться на рівні 6% річних, вважають опитані агентством “Інтерфакс-Україна” банкіри.
“Облікова ставка НБУ залишиться без змін до кінця поточного року, враховуючи збереження низького рівня інфляції і поліпшення основних показників ділової активності в останні місяці”, – прогнозує директор департаменту ризик-менеджменту Акордбанку Микола Войтків.
Таку думку поділяє головний економіст Креді Агріколь Банку Олександр Печерицин. “Ми очікуємо незмінної ставки на рівні 6% річних на цьому тижні і до кінця року”, – зазначив він.
На думку директора Департаменту казначейських-інвестиційних послуг Укрексімбанку Антона Болдирєва, у Нацбанку немає причин для підвищення або зниження облікової ставки, тому 22 жовтня цей показник буде збережений на рівні 6% річних.
Головний менеджер з макроекономічного аналізу Райффайзен Банку Аваль Сергій Колодій також очікує від Нацбанку збереження облікової ставки на найближчому засіданні і до кінця року, зважаючи на незмінність балансу основних факторів, що враховуються при ухваленні рішень щодо неї.
НБУ не стане міняти облікову ставку найближчим часом. І, швидше за все, збереже її на нинішньому рівні і під час останнього в цьому році засідання правління з питань монетарної політики (у грудні. – Ред.)”, – також вважає голова правління Кредитвест банку Ігор Тихонов.
У свою чергу директор Департаменту стратегії Кредобанку Роман Лепак також вважає, що НБУ збереже в жовтні облікову ставку на колишньому рівні. Він додав, що 6%-й рівень є рекордно низьким для України і ще не повною мірою позначився на процентних ставках банків і депозитному ринку.
Думку щодо збереження облікової ставки Нацбанком на найближчому засіданні на рівні 6% поділяє і начальник аналітичного відділу Альфа-Банку Олексій Блінов. “Останній фактичний показник інфляції (2,3% у вересні) істотно нижчий за цільовий діапазон НБУ (4-6%), так і прогнозу Нацбанку на вересень, опублікованого в липні (3,1%). Це створює досить тверді підстави підтримувати облікову ставку на її поточному низькому рівні”, – пояснив експерт.
Як повідомила заступник голови правління з казначейства банку “Кредит Дніпро” Оксана Шведа, банківській системі буде потрібний додатковий час, щоб отримати ефект від зниження облікової ставки в цьому році з 13,5% до 6% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас