Проведення опитування Зеленського оскаржили у Верховному суді і адмінсуді Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проведення опитування Зеленського оскаржили у Верховному суді і адмінсуді Києва

Казна та Політика
580
Житель Івано-Франківської області звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з проханням визнати протиправним оголошення Президентом Володимиром Зеленським про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня на виборчих дільницях. Про це повідомляє пресслужба суду.
Позивач також просить зобов’язати главу держави утриматися від дій щодо призначення та проведення такого опитування. Судом поки що вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.
У свою чергу, Михайло Поживанов, який балотується в мери Києва від Радикальної партії, заявив напередодні на своїй сторінці у Facebook, що звернувся в Центральну і Київську міську виборчі комісії, Міністерство внутрішніх справ і Касаційний адмінсуд у складі Верховного суду з вимогою не допустити проведення опитування і призупинити підготовку до нього до розгляду питання по суті.
На думку Поживанова, ініціатива Зеленського є грубим порушенням Конституції і законів України, оскільки дозволяє окремій політсилі використовувати ім’я президента в день виборів для незаконної агітації. Він також закликав інших кандидатів у мери Києва виступити проти опитування.
Зазначимо, що за нинішнім законодавством, використання Верховного Суду як суду першої інстанції дійсно можливе, в тому числі у разі оскарження актів, дій або бездіяльності президента України.
Крім того, депутат Верховної Ради від “Європейської солідарності” Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила на своїй сторінці в Facebook, що звернулася в правоохоронні органи щодо фінансування ініційованого президентом опитування, проведення якого, на її думку, незаконне.
Зробила вона це, за її ж словами, відразу як стало відомо, що фінансувати його буде партія “Слуга народу”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас