В МВС розповіли, хто може добудувати будинки "Аркади" та Войцеховського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МВС розповіли, хто може добудувати будинки "Аркади" та Войцеховського

Нерухомість
1463
Вже найближчим часом нові забудовники візьмуть на себе зобов’язання щодо добудов ЖК «Аркади».
Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.
«За останні два тижні ми провели кілька зустрічей по питаннях добудов «Аркади» і об’єктів Войцеховського та дійшли висновку, що вже найближчим часом є шанс, що нові забудовники візьмуть на себе відповідальність по добудові житлових комплексів «Аркади». Крім того, представники КМДА вже обстежили комплекси «Еврика» та «Патріотика», зараз закінчуються економічні розрахунки, скільки потрібно коштів на добудову будинків», – сказав він.
Заступник міністра додав, що питання добудови об’єктів Войцеховського вже було вирішено в суді, однак, дієвого механізму подальшої роботи немає.
«Я зустрічався з представниками комплексу «Деміївський квартал». Там вже є унікальне рішення суду – зобов’язати КМДА добудувати проблемне житло. З 2015 року в законодавстві України є відповідний закон, який зобов’язує місцеву владу брати на себе відповідальність за проблемне будівництво», – підкреслив Антон Геращенко.
Народний депутат Олена Шуляк нагадала, що вже закінчується термін обговорення законопроекту про добудову проблемних об’єктів.
«На наступному тижні ми зареєструємо законопроект у Верховній Раді. Сподіваюсь, що вже у цьому році він буде винесений на голосування», – підкреслила Олена Шуляк.
Антон Геращенко додав, що до проекту закону є доповнення від МВС, які розглядають кримінальну відповідальність не лише недобросовісних забудовників, але і архітекторів, проектантів, експертів, які дають дозвіл на будівництво.

Довідка Finance.ua:

  • 12 серпня 2020 року постановою Кабміну була створена робоча група. Співголовами Міжвідомчої робочої групи є перший заступник міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський та заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.
  • На першому засіданні учасники групи домовились напрацювати нову законодавчу базу, яка вирішить відразу дві проблеми – гарантування захисту інвесторам вкладених у будівництво коштів та добудову закинутих об’єктів.
  • Також правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо фінансових махінацій керівництва банку «Аркада».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас