Зеленський ініціював зміну процедури банкрутства в Україні на період карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський ініціював зміну процедури банкрутства в Україні на період карантину

Казна та Політика
528
Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, який має на меті змінити процедуру банкрутства на період карантину.
Про це йдеться в законопроекті 4220 від 15.10.2020 “Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання окремих питань процедур банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19”.
Як зазначено у пояснювальній записці, зміни до Кодексу про процедури банкрутства необхідні, адже через карантинні обмеження затягується провадження у справах про банкрутство.
Що запропоновано – дозволити кредиторам на період карантину проводити збори у режимі відеоконференції. Однак, для підтвердження повноважень учасника комітету (зборів) кредиторів, необхідно надати документи, які підтверджують особу та її повноваження. Зауважимо, всі документи повинні бути засвідчені електронним цифровим підписом.
Якщо ж учасник не має такого підпису, то “підтвердження особи здійснюється у порядку, визначеному законом про Єдиний державний демографічний реєстр”.
У документі запропоновано дозволити проводити збори шляхом опитування. Для цього ініціатор опитування повинен надіслати всім учасникам зборів запит з проєктом рішення щодо запропонованого питання.
Законопроєкт має на меті дозволити суду продовжити термін проведення попереднього засідання у справі про банкрутство у кількох випадках:
  • за клопотанням комітету кредиторів, кредитора;
  • за клопотанням арбітражного керівника;
  • за власною ініціативою.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Міністерство юстиції показало найпоширеніші стереотипні думки щодо процедур банкрутства.
  • 18 червня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №3322, що передбачає на період дії карантину та протягом 90 днів після його скасування встановити заборону на відкриття провадження у справах про банкрутство боржників-юросіб за заявками кредиторів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас