Держспоживслужба повернула обдуреним споживачам 9,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держспоживслужба повернула обдуреним споживачам 9,5 млн грн

Особисті фінанси
194
З січня по вересень включно Держпродспоживслужба провела перерахунки і повернула споживачам 9,5 млн грн.
Про це повідомила пресслужба відомства.
За цей час служба здійснила 116 планових та 226 позапланових перевірок суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування регульованих державою цін.
Встановила порушення у 237 випадках – 69,3% від загальної кількості перевірок.
“За результатами проведених перевірок ухвалено 159 рішень про застосування до суб’єктів господарювання адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 26,7 млн грн та 195 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафів на загальну суму 147,7 тис. грн”, – йдеться в повідомленні.
Паралельно співробітники Держпродспоживслужби склали 147 приписів щодо усунення порушень під час формування, встановлення, застосування регульованих державою цін/тарифів та приведення їх у відповідність до вимог чинного законодавства.
“При цьому внаслідок зменшення розмірів планованих і затверджених тарифів на житлово-комунальні та інші види послуг, а також приведення цін на фармацевтичному ринку до економічно обґрунтованого рівня, протягом січня-вересня Держпродспоживслужбою попереджено обрахунок споживачів у розрахунку на річні обсяги надання послуг на загальну суму 47,4 млн грн”, – кажуть у службі.
Також протягом звітного періоду співробітники попередили необґрунтоване фінансування з бюджету на виплати пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги в сумі 2,7 млн грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас