Що робити, якщо банки відмовляються міняти монети і банкноти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити, якщо банки відмовляються міняти монети і банкноти

Особисті фінанси
1633
Гроші, які вивели з обігу, все ще можна здати в банки без комісій і штрафів і отримати за них діючі гроші. Так, з 1 жовтня в Україні перестали ходити монети номіналом 25 копійок і банкноти, надруковані до 2003 року. На практиці виявилося, що банки відмовляють клієнтам приймати гроші або пропонують платні послуги. Про те, що робити в такій ситуації, розповіло видання “Сегодня”.
Чому відмовляють. Найпоширенішими приводами, під якими банки відмовляються приймати монети та банкноти, які вийшли з обігу, є те, що людина не є клієнтом цього банку. Нібито “для своїх” така функція доступна.
Відмовити можуть тому, що у касира може не відмовитися машинки для рахунку монет. Вручну співробітники банків рахувати відмовляються.
Крім того, бажаючим здати гроші можуть запропонувати платну послугу – комісію на обмін. Мінімальна комісія – 50 гривень. А взагалі – пів відсотка від суми.
Однак така комісія – це ініціатива самого банка. Нацбанк таку комісію не бере й наполягають, що інші установи не мають права її брати. На це необхідно скаржитися прямо на гарячу лінію Національного банку України.
Крім того, в Нацбанку запевняють, що обмінювати старі гроші зобов’язані всі ліцензовані банки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас