Машини-трансформери, що крокують: Hyundai готує авто з максимальною прохідністю (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Машини-трансформери, що крокують: Hyundai готує авто з максимальною прохідністю (фото)

Технології&Авто
1255
Корейська компанія Hyundai оголосила про створення підрозділу New Horizons Studio, який займеться розробкою цілого класу транспортних засобів з максимальною прохідністю.
Першим представником сімейства UMV (Ultimate Mobility Vehicle) стане машина, яка зможе не тільки їздити, але і ходити і навіть дертися по крутих схилах.
“Ми хочемо створити перший у світі автомобіль з класу трансформерів – транспортний засіб з максимальною прохідністю”, – заявив голова нового підрозділу доктор Джон Су.
Машини-трансформери, що крокують: Hyundai готує авто з максимальною прохідністю (фото)
Відомо, що, крім нього, в команду увійде також кылька фахівців з Кремнієвої долини.
Нагадаємо, що минулого року на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі Hyundai представила концепт автомобіля Elevate, що крокує — судячи з усього, йому і судилося першим відправитися на конвеєр.
Машини-трансформери, що крокують: Hyundai готує авто з максимальною прохідністю (фото)
У прототипі колеса вмонтовані в роботизовані складані “ноги” – стверджується, що така машина зможе запросто переступити двометровий паркан.
У рух прототип приводиться електричною силовою установкою – батарея ємністю 66 кВт/год забезпечує енергією вбудовані в диски електромотори.
При цьому Elevate має нечувану для позашляховиків прохідність: здатний долати рови, піски і глибокий сніг, дертися по камінню і крутих схилах. При цьому колія може досягати 4,57 метра.
У Hyundai розраховують, що моделі класу UMV будуть затребувані любителями крайнього бездоріжжя і екстремально активного відпочинку, а також всілякими екстреними службами.
Крім того, такі машини допоможуть в пересуванні людям з обмеженими можливостями.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас