Країни з найкращими пенсійними системами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни з найкращими пенсійними системами

Особисті фінанси
5221
Згідно з щорічним глобальним опитуванням, Нідерланди та Данія зміцнили свої позиції як країни з найкращими пенсійними системами в світі. Країни зайняли дві верхні позиції в глобальному пенсійному індексі Mercer CFA Institute.
Про це сказано в матеріалі These Are the World’s Best (and Worst) Pension Systems in 2020, пише bloomberg
Нідерланди і Данія лідирують за системою пенсійного забезпечення класу А.
Світова рецесія призвела до скорочення пенсійних внесків, більш низької прибутковості інвестицій і збільшення державного боргу в більшості країн.
«Це неминуче вплине на майбутні пенсії, а це означає, що деяким людям доведеться працювати довше, а іншим доведеться задовольнятися більш низьким рівнем життя після виходу на пенсію», – сказав Девід Нокс, автор звіту і старший партнер Mercer. За його словами, брак державних фінансів означає, що суспільні блага перебувають під тиском.
Японія посіла 32-е місце і отримала оцінку D. Ключова рекомендація полягала в підвищенні державного пенсійного віку, оскільки тривалість життя в країні продовжує зростати.
Таїланд і Аргентина, наприклад, розташувалися на двох останніх місцях і повинні посилити підтримку найбідніших верств населення і поліпшити управління приватними пенсіями.
Сполучені Штати посіли 18-е місце з оцінкою С+, з системою, яка має хороші характеристики, «але також має серйозні ризики та/або недоліки, які необхідно усунути.
У Нідерландах, що посідають перше місце, зараз більшість працівників користуються пенсійними планами з встановленими виплатами, заснованими на середньому заробітку за все життя, і універсальною державною пенсією. Це означає, що, згідно з даними Організації економічного співробітництва та розвитку, працівник отримує близько 80% передпенсійного заробітку після припинення роботи.
Країни з найкращими пенсійними системами:
Країни з найкращими пенсійними системами
Рейтинг, заснований на більш ніж 50 показниках, дозволяє оцінити, чи призводить система до поліпшення фінансових результатів для пенсіонерів, чи є вона стійкою і чи користується вона довірою суспільства.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, зараз в Україні мінімальний розмір пенсії становить 1 712 гривень, з грудня він зросте до 1 769 – надбавка складе 57 гривень.
  • Максимальна пенсія за законом повинна перевищувати мінімальну в десять разів, тому і доплата буде десятикратною – 570 гривень. Але дістанеться вона тільки тим, хто раніше отримував пенсію, меншу за належну йому (інакше кажучи, йому видавалася тільки максимальна пенсія 17 120 гривень, незважаючи на належні доплати).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас