РРО: основні вимоги під час здійснення розрахунків із покупцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РРО: основні вимоги під час здійснення розрахунків із покупцями

Особисті фінанси
5785
Власники РРО мають дотримуватися основних вимог під час здійснення готівкових та безготівкових розрахунків із покупцями.
Про це інформує Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.
Вимоги до роботи з розрахунками і РРО:
  • у кінці робочого дня (зміни) треба створювати у паперовій та/або електронній формі (крім автоматів з продажу товарів/послуг) фіскальні звітні чеки при здійсненні розрахункових операцій;
  • забезпечувати відповідність сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, а у випадку використання розрахункової книжки – загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня;
  • створювати в паперовій та/або електронній формі X-звіти, Z-звіти та інші документи, що передбачені документацією на РРО, відповідно до законодавства;
  • зберігати на місці проведення розрахунків реєстраційне посвідчення та останню довідку про опломбування РРО або їх копії.
Хто має дотримуватись цих норм: суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій для здійснення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу.

Довідка Finance.ua:

  • Наявність ризиків у повноті проведення розрахунків через РРО може стати підставою для фактичної перевірки контролюючого органу.
  • Використання реєстраторів розрахункових операцій стане обов’язковим з 1 січня 2021 року.
  • З 1 серпня 2020 року бізнес отримав можливість використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій. Запровадження програмних РРО є альтернативою традиційним РРО (касовим апаратам).
  • Серед низки законодавчих новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) передбачається запровадження механізму «Кешбек».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас