Renault планує зробити із відродженого Alpine бренд спорткарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault планує зробити із відродженого Alpine бренд спорткарів

Технології&Авто
425
У генерального директора Renault Луки де Мео, який народився в Італії, є неймовірна амбіція – створити бренд спортивних автомобілів з нещодавно відродженого бренду.
Як повідомляє Bloomberg, Renault відродив французький бренд Alpine всього кілька років тому після двох десятиліть «летаргії». Французькому виробникові вдалося продати цьогоріч трохи більше тисячі спорткарів моделі A110 – єдиної модельної лінійки бренду.
Між тим де Мео, який вважається досвідченим керівником, заявив, що 30% асортименту продукції Renault повинні бути викинуті на смітник, однак він вважає, що Alpine дозріла для розширення. Одним з перших важливих кроків, зроблених з того часу, як він зайняв пост генерального директора, став ребрендинг команди Renault Формула-1 в Alpine, починаючи з сезону 2021 року.
Де Мео минулого тижня розповів, що якщо він об’єднає передові інженерні розробки, які використовує Renault в автоспорті з «квазі-ремеслом», що виконується на заводі Alpine на півночі Франції, «можна буде отримати новий міні Ferrari».
Щоб змусити інших говорити про Alpine з таким же ентузіазмом як про Ferrari, де Мео доведеться багато працювати, пише агентство.
Президент концерну Жан-Домінік Сенар назвав завод в Дьєппі, де випускається Alpine, як фактор проблем Renault з надлишковими виробничими потужностями в Європі, заявивши в червні французьким законодавцям, що будівництво семи автомобілів в день в виробничому центрі, який може робити 32 автомобілі, є не раціональним.
І хоча Alpines недешеві: A110S коштує у Франції від 67 900 євро ($79 500 доларів), найдешевша модель Ferrari вартує понад $200 000.
Де Мео неодноразово натякав на шлях бренду в майбутнє, заявивши днями, що це «додасть емоцій» електричному модельному ряду Renault. У заяві для співробітників минулого місяця він закликав Alpine приєднатися до «програми Porsche 911» і запустити невелику серію життєздатних електромобілів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас