Влада Китаю дозволила фінтех-компанії Джека Ма провести потенційно найбільше IPO в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Китаю дозволила фінтех-компанії Джека Ма провести потенційно найбільше IPO в світі

Фондовий ринок
704
Комісія з регулювання цінних паперів Китаю дозволила Фінтех-компанії Джека Ма Ant Group провести IPO на біржі в Гонконгу.
Про це пише Financial Times з посиланням на джерела.
Компанія планує подвійне IPO на біржах в Шанхаї і Гонконзі, яке може стати найбільшим в світі, пише газета. Відзначається, що Шанхайська біржа схвалила розміщення Ant Group на спеціальній технологічній площадці Star market ще у вересні цього року.
Однак компанії як і раніше потрібне схвалення лістингового комітету Гонконгської фондової біржі. За словами двох джерел видання, комітет може розглянути заявку Ant пізніше 19 або 20 жовтня.
Деякі аналітики оцінюють Ant Group в $318 млрд, відзначає Financial Times. Один зі співрозмовників видання припускає, що IPO Ant Group може пройти до виборів президента США, які призначені на 3 листопада.
Банки, які співпрацюють з компанією Джека Ма, не хочуть, щоб вихід Ant Group на біржу збігся з виборами, оскільки останні є джерелом великої невизначеності на ринку.
Компанія Ant Group і комісія з регулювання цінних паперів Китаю не відповіли на запити видання про коментарі. Оператор гонконгської біржі відмовився від коментарів Financial Times.
Нагадаємо, що за даними агентства Reuters, компанія Ant Group може потрапити в торговельний чорний список США до проведення IPO.
За даними видання, цей крок прихильників жорсткої лінії у відносинах з Китаєм спрямований на те, щоб утримати американських інвесторів від участі в первинному публічному розміщенні акцій Ant. Очікується, що компанія Джека Ма приверне в ході розміщення $35 млрд.
Про плани Ant Group провести подвійне IPO на біржах в Гонконгу та Шанхаї повідомлялося в липні цього року. Заснований Джеком Ма стартап не повідомляє дату розміщення. Як відзначає WSJ, подвійне IPO Ant Group може стати одним з найбільших в історії, оскільки компанії, як правило, продають не менше 0-15% своїх акцій в ході первинного розміщення, пише газета.
Китайська компанія віддала перевагу майданчику в Шанхаї і Гонконзі, а не на Нью-Йоркській біржі, через посиленнся напруженості у відносинах між США і Китаєм.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас