Податкова готова виходити на перевірки підприємств з річним оборотом не нижче 50 млн євро - очільник відомства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова готова виходити на перевірки підприємств з річним оборотом не нижче 50 млн євро - очільник відомства

Казна та Політика
529
Державна податкова служба готова взяти зобов’язання виходити на перевірки підприємств з річним оборотом не нижче 50 млн євро, якщо Кабінет міністрів зніме відповідні обмеження під час карантину.
Про це повідомив глава відомства Олексій Любченко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Я можу взяти на себе зобов’язання менше 50 млн євро не виходити, крім ризикованих. Це моя особиста позиція. Крім ризикованих – підкреслю”, – сказав Любченко.
Він зазначив, що з березня цього року зупиненими залишаються 353 планові перевірки платників податків загальною сумою ризиків несплати податків на 39 млрд грн. Крім цього, необробленими залишаються документальні позапланові перевірки за нереальним операціями.
“Там сума можливого схемного податкового кредиту на 1,8 млрд грн. Є ще документальні позапланові перевірки: якщо податкова інформація свідчить про порушення платником валютного законодавства. Там майже 2,6 тис. повідомлень від НБУ щодо 1,1 тис. суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності” , – вказав глава податкової.
“Зараз законодавець дав право Кабміну знімати ці обмеження. На листопад-грудень 2020 року заплановано 812 перевірок на загальну суму ризиків понад 5 млрд грн”, – додав Любченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас