Вчені створили унікальні навушники: зчитують міміку і переводять в емодзі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили унікальні навушники: зчитують міміку і переводять в емодзі (відео)

Технології&Авто
274
Дослідники з Корнельського університету в США розробили навушники, які здатні зчитувати і фіксувати вираз обличчя. C-Face “сканують” контури очей, брів і щік, а система переводить лічені емоції людини у віртуальні емодзі або беззвучні мовні команди.
Як це працює? Пристрій оснащений RGB-камерами: вони розміщені під вухами для того, щоб записувати зміни в міміці. Отримані дані реконструюються в двомірні зображення і піддаються аналізу. Відзначається, що система дозволяє абсолютно точно розпізнати 42 найбільш поширені емоції від нейтрального виразу обличчя до розлюченого, розповідає Cornell Chronicle.
Дослідники відзначають, що контури обличчя є дуже інформативними в аспекті міміки: коли ми робимо певний вираз обличчя, наші м’язи розтягуються і стискаються, а це впливає на напругу сусідніх м’язів обличчя. Цей ефект призводить до зміни контурів щік щодо розташування вух.
Більш того, інноваційний пристрій зможе виконувати функцію розпізнавання виразу обличчя навіть тоді, коли людина носить захисну маску. Щоправда, розробка має певний недолік – обмеженість заряду акумулятора. Надалі команда розробників має намір поліпшити енергоефективність навушників.
За допомогою навушників можна управляти мімікою свого аватара в соціальних мережах. Крім того, C-Face можуть самостійно підбирати музичний плей-лист, керуючись настроєм користувача.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас