Найбільша американська авіакомпанія відновить експлуатацію Boeing 737 MAX — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша американська авіакомпанія відновить експлуатацію Boeing 737 MAX

Фондовий ринок
449
Найбільший авіаперевізник США компанія American Airlines до кінця року планує повернути в експлуатацію проблемний лайнер Boeing 737 Max.
Про це пише Bloomberg.
Спочатку компанія планує використовувати Boeing 737 Max тільки на щоденних рейсах з Майамі в Нью-Йорк, які будуть виконуватися в період з 29 грудня по 4 січня. При цьому, пасажирів будуть попереджати, що їм належить летіти саме на Boeing 737 Max.
Зазначається, що компанія буде «застосовувати поетапний підхід» до повернення 737 Max в експлуатацію.
Чи буде лайнер використовуватися на інших рейсах, залежить від рішення Федерального управління з цивільної авіації США (FAA).
Нагадаємо, що Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) визнало, що літаки Boeing 737 Max стали досить безпечними після внесених змін.
У березні минулого року літак Boeing 737 MAX 8 розбився в Ефіопії всього через шість місяців після авіакатастрофи за участю цієї ж моделі в Індонезії. Всього загинуло майже 350 осіб. Після трагедії в Ефіопії регулятори по всьому світу заборонили літакам сімейства MAX літати. Дані розслідувань свідчать, що причина авіакатастроф – проблеми з системою управління польотом у літаків сімейства 737 MAX. Авіакомпанії почали відмовлятися від уже укладених з Boeing контрактів на поставку цього типу літака, що на руку головному конкурентові Boeing – компанії Airbus.
Реакція Boeing на кризу викликала багато запитань. Компанія довго не звільняла гендиректора Денніса Мюленбурга і не провела незалежне розслідування. У Boeing неодноразово заявляли, що незабаром літаки сімейства 737 MAX зможуть відновити польоти і продовжували їх будувати. Їх вже накопичилося близько 400. Під кінець минулого року компанія змінила свою стратегію: призупинила виробництво літаків 737 MAX і все ж звільнила Мюленбурга. Рада директорів вирішила, що зміна керівництва необхідна для відновлення довіри до компанії. Зараз посаду гендиректора компанії займає Девід Калхун.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас