The Boring Company Ілона Маска зможе перевозити тільки частину обіцяних пасажирів в Лас-Вегасі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

The Boring Company Ілона Маска зможе перевозити тільки частину обіцяних пасажирів в Лас-Вегасі

Світ
1200
The Boring Company зіткнулася з труднощами у своєму першому комерційному проекті – будівництві підземного тунелю до конференц-центру в Лас-Вегасі (LVCC), де проходить, зокрема, виставка CES.
Про це пише TechCrunch з посиланням на документацію проекту.
Через правила пожежної безпеки система Loop не зможе перевозити стільки пасажирів, скільки обіцяла The Boring Company. На одній з трьох станцій максимальний дозволений пасажиропотік – всього 800 осіб на годину. Якщо схожі обмеження будуть на інших станціях, то Loop зможе перевозити тільки 1200 чоловік на годину замість 4400 максимально обіцяних, пише видання.
При цьому незрозуміло, як будуть контролювати дотримання ліміту: в будівельних планах Loop немає турнікетів або інших бар’єрів для обмеження в’їзду в тунель.
The Boring Company і державне агентство LCVCA, яке управляє конференц-центром, уклали контракт вартістю $48,7 млн. За умовами договору, компанія Ілона Маска буде отримувати платежі після досягнення певних етапів. Наприклад, 30% від загальної суми The Boring Company отримає, коли завершить будівництво самих тунелів.
Останні три етапи якраз пов’язані з максимальною кількістю пасажирів, яку Loop може перевезти за годину:
  • компанія отримає $4,4 млн, якщо система зможе перевезти 2200 пасажирів;
  • ще $4,4 млн за 3300 пасажирів;
  • і $4,4 млн за 4400 пасажирів на годину.
Якщо не вийде досягти цих цілей, The Boring Company ризикує не отримати $13,2 млн із загального бюджету на будівництво. Більше того, компанія може отримати від LCVCA штраф: $300 тисяч за кожну велику торгову виставку, на якій не зможе перевозити в середньому 3960 пасажирів на годину протягом 13 годин. The Boring Company доведеться платити штрафи, поки їх сума не досягне $4,5 млн, пише видання.
Компанія також відстає від графіка: за планом The Boring Company мала закінчити систему до 1 жовтня. 14 жовтня Маск написав в Twitter, що тунель «можливо, відкриють через місяць або близько того». Loop мала бути готова до виставки CES 2021, але захід перейшов в онлайн через пандемію, тому затримка не критична, відзначає видання.
У Лас-Вегасі система Loop зможе перевозити пасажирів на електромобілях місткістю до 16 осіб зі швидкістю до 250 км/год, зазначено на сайті проекту. Однак, пише TechCrunch, останні схеми передбачають використання звичайних седанів. Маск також зізнався, що компанія спростила систему: «Тепер це просто Tesla в тунелі».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас