Соцстрах вирішив відмовитися від "каральних перевірок" роботодавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соцстрах вирішив відмовитися від "каральних перевірок" роботодавців

Казна та Політика
579
Фонд соціального страхування ухвалив новий порядок перевірки правильності використання страхувальниками страхових коштів, що передбачає відхід від “карально-стресових перевірок” та зменшення їх кількості, натомість запроваджуючи ризикоорієнтований підхід.
Про це повідомляє пресслужба ФССУ.
“10 жовтня набув чинності Порядок перевірки правильності використання страхувальниками страхових коштів ФССУ та застосування фінансових санкцій за порушення встановленого порядку їх використання”, – сказала начальниця управління по роботі зі страхувальниками виконавчої дирекції ФССУ Наталія Зеленська.
За її словами, ухвалений документ “передбачає чітку і зрозумілу процедуру та затверджує стратегію превентивних, ризикоорієнтованих підходів замість карально-стресових перевірок”.
Як очікується, нормативний акт:
  • дозволить зменшити кількість безрезультативних та малоефективних документальних перевірок;
  • дозволить зменшити витрати коштів Фонду на проведення перевірок;
  • мінімізує навантаження на страхувальників;
  • збільшить ефективність захисту інтересів застрахованих осіб.
“Зокрема, порядком визначено осучаснений перелік можливих підстав для проведення планових і позапланових перевірок, які дозволяють оцінити доцільність їх проведення та зменшити загальну кількість”, – вказано у повідомленні.
Також повідомляється, що порядком запроваджено уніфіковану форму акта перевірки страхувальника, що підтверджує факт проведення документальної перевірки, відображає її результати та є носієм доказової інформації про виявлені порушення у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас