"Добудова без доплат". Інвестори "Аркади" організували протест на Банковій і автомітинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Добудова без доплат". Інвестори "Аркади" організували протест на Банковій і автомітинг

Фондовий ринок
1687
Сьогодні, 16 жовтня, під стінами Офісу президента Володимира Зеленського зібралися на мітинг “Добудова без доплат” інвестори, які вклали гроші в квартири банку “Аркада” – ЖК “Еврика”, “Патріотика”, “Патріотика на озерах”.
Близько тисячі учасників стоять з плакатами та прапорами “Вимагаємо будівництво без доплат”, “Винних – за ґрати, житло – добудувати”, “Вимагаємо забудовника, негайно”, “Наші недобудови на совісті влади”. Далі учасники акції пройдуть до будівлі КМДА.
Одночасно проходить автомітинг інвесторів. Вони зібралися на перехресті вул. Старонаводницькій і Лаврської. Після цього автоколона прямувала таким маршрутом: вул. Грушевського – Європейська площа – Хрещатик – Володимирська – Прорізна – Хрещатик.
По прибутті автомобілі мітингувальників в три ряди їздять біля КМДА. Автоколона оснащена прапорами “Недобудови – це ганьба”, “Кличко, виконай рішення суду”.
Піший і автомітинг зустрінуться під будівлею Київської міської адміністрації, щоб перекрити Хрещатик до 20:00. За цей час заплановані виступи інвесторів і звернення до мера Києва Віталія Кличка.
Нагадаємо, це вже не перший мітинг інвесторів “Аркади”. Вони збиралися в травні, кілька разів у червні.
При цьому в серпні мер Києва Віталій Кличко повідомив, що підприємство “Київміськбуд” проведе аудит щодо недобудов “Аркади”. За його результатами інвесторам запропонують можливий алгоритм завершення будівництва ЖК “Еврика”, “Патріотика” і “Патріотика на озерах”.
У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що правоохоронці розслідують кримінальну справу стосовно коштів, які зібрали з інвесторів недобудов “Аркади” – 9 млрд грн.
Що стосується банку, правління Нацбанку віднесло банк “Аркада” до категорії неплатоспроможних. Зі свого боку, Фонд гарантування почав компенсувати вклади клієнтів фінустанови.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас