Нацкомісія оштрафувала двох постачальників електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомісія оштрафувала двох постачальників електроенергії

Енергетика
1526
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на своєму засіданні прийняла рішення щодо штрафних санкцій стосовно АТ «Прикарпаттяобленерго» та АТ «ДТЕК Одеські електромережі».
Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.
У повідомленні зазначається, що під час перевірки АТ «Прикарпаттяобленерго» було виявлено низку порушень, а саме щодо обов’язку ліцензіата забезпечити:
  • функціонування центрів обслуговування споживачів та кол-центру згідно з вимогами, встановленими нормативно-правовими актами НКРЕКП;
  • дотримання показників якості послуг з розподілу електричної енергії, які характеризують рівень надійності (безперервності) електропостачання, комерційної якості надання послуг з розподілу електричної енергії, а також якість електричної енергії.
За результатами перевірки НКРЕКП на «Прикарпаттяобленерго» було накладено штраф у розмірі 340 тис. грн за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.
Під час перевірки АТ «ДТЕК Одеські електромережі», яку було проведено за заявою постачальника останньої надії, було виявлено низку порушень, зокрема, щодо обов’язку ліцензіата припиняти електроживлення споживача у порядку та у випадках, визначених кодексом системи розподілу та правилами роздрібного ринку.
Тому Нацкомісія наклала на постачальника електроенергії штраф у розмірі 85 тис. грн. У Нацкомісії закликали споживачів у разі виявлення порушень їхніх законних прав звертатися з письмовим зверненням щодо проведення відповідної перевірки.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас