Тігіпко планує вивести ПІБ з ринку і перевести робочі активи в ТАСкомбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко планує вивести ПІБ з ринку і перевести робочі активи в ТАСкомбанк

Фондовий ринок
1484
Український бізнесмен Сергій Тігіпко, який через свою компанію Luregio Limited подав до Національного банку України (НБУ) документи для узгодження купівлі Промінвестбанку (ПІБ), планує вивести ПІБ з ринку і перевести робочі активи в ТАСкомбанк (обидва – Київ).
“Ми звернулися в НБУ, щоб купити ще один банк – ПІБ. (…) Якщо буде рішення НБУ, ми відразу звернемося і будемо робити все для того, щоб дістати ліцензію ПІБу і інтегрувати те, що залишиться з робочих активів, в першу чергу в ТАСкомбанк, інше залишимо на фінансові компанії”, – сказав Тігіпко під час Ukrainian Banking Forum в Києві в четвер.
Він додав, що розраховує на досить швидке виведення банку з ринку.
“Ми готові до такої роботи, маємо хороший досвід, багато банків купували, багато продавали, тому сподіваємося, що тут ми зможемо досить швидко банк вивести з ринку і наростити свої активи”, – вказав Тігіпко.
Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалив придбання ПІБу компанією Luregio Limited через купівлю ТОВ “Фінансова компанія “Фортіфай”. За відповідне рішення комітет проголосував на засіданні 8 жовтня.
АМКУ уточнював, в обох випадках мова йде про придбання, які забезпечать понад 50% голосів у вищому органі управління.
У прес-службі НБУ агентству “Інтерфакс-Україна” 12 жовтня повідомляли, що регулятор отримав пакет документів для узгодження купівлі ПІБу від Luregio Limited.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас