Через втрату роумінгу в 2020 році українські мобільні оператори недоотримають 3 млрд грн — Finance.ua

Через втрату роумінгу в 2020 році українські мобільні оператори недоотримають 3 млрд грн

Фондовий ринок
402
У 2020 році за розрахунками компанії “Київстар” індустрія мобільного зв’язку в Україні в цілому втратить близько 3 млрд грн через пандемію коронавірусц, з яких власні втрати “Київстар” оцінює в 1,5 млрд грн.
Про це заявили на конференції Re-Connection, на якій топ-менеджмент компанії “Київстар” розповів про наслідки пандемії для галузі, підбив попередні підсумки і поділився думками про майбутнє ринку.
Основною проблемою для галузі виявилася втрата роумінгу, який забезпечував операторів, в тому числі і валютними надходженнями.
Проте, за словами менеджерів “Київстару”, індустрія все ж за підсумками року зросте на 10% – за рахунок збільшення проникнення мереж четвертого покоління. Україна, за їхніми словами, стала однією з країн, що з найбільш швидко розвиваються: ми зросли на 18% за проникненням зв’язку, і за 2019 рік на мобільному інтернеті оператори заробили понад 40 млрд грн.
Крім того, як заявив Олександр Комаров, СЕО “Київстар”, за їхніми розрахунками, частка абонентів, які користуються смартфонами, досягне 70% до кінця 2020 року. При цьому він визнає: абонентська база скоротилася на 600 тисяч користувачів – в основному через те, що люди на карантині переставали користуватися другою сім-карткою. При цьому, абоненти використовують більше інтернету – на 8%, і більше голосових послуг – на 38 хвилин (всього 641 хвилина на місяць).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас